Voor liefdevolle hulp bij het laatste afscheid

Bel 06-43 13 87 68

De dag van de uitvaart is een spannende en emotionele dag. Dan is het fijn om te weten dat alles in de puntjes is geregeld.  Ik zorg voor een overzichtelijk draaiboek, zodat een ieder weet hoe de dag en de plechtigheid zal verlopen. Op de dag zelf begeleid ik u en uw familie met zorg en aandacht. Zo heeft u alle rust en ruimte om afscheid te nemen.

 

Is het een kerkelijke uitvaart, dan zal een geestelijke, dominee of pastor, de dienst begeleiden. Bent u niet kerkelijk, dan kan ik dat voor u doen. Het komt ook voor dat een familielid deze rol op zich neemt. Ook in een niet-kerkelijke uitvaart kunnen rituelen worden ingebracht. Hier leest u meer over in mijn blog Eigentijdse uitvaarten, eigentijdse rituelen.

Napraten na de uitvaartplechtigheid

Na de uitvaartplechtigheid vindt u het misschien fijn om met de aanwezigen na te praten en herinneringen op te halen. Ook kunt u de gelegenheid geven om te condoleren. Voor de hand ligt het om dat op de locatie waar de plechtigheid heeft plaatsgevonden. Maar u kunt ook kiezen voor een andere locatie, bijvoorbeeld het lievelingsrestaurant van u of uw dierbare.* Soms is het zelfs mogelijk en wenselijk om de familie, vrienden en bekenden thuis uit te nodigen. Samen kijken we welke keuze u hierin wenst te maken.

 

*zolang de coronamaatregelen gelden is dit helaas niet mogelijk.