In de dagen na het overlijden van uw dierbare, wordt de uitvaart ingevuld. Het eerste wat we vaststellen is de dag en locatie waar de afscheidsplechtigheid, de begrafenis of crematie plaatsvindt. Ik reserveer de gekozen locatie(s). Met deze informatie kunnen de uitnodigingen voor de afscheidsdienst op tijd worden verstuurd.

Rouwkaart

Voor de rouwkaart heeft u een ruime keuze aan ontwerpen. Ik help u bij het maken van uw keuze en het kiezen van de tekst. Vaak wordt gekozen voor een vast stramien. Eigen ideeën over de opmaak van de kaart zijn uiteraard bespreekbaar. Misschien heeft u zelf een mooie foto of afbeelding die u voor de kaart wilt gebruiken.  Ik werk samen met een professionele drukker, die veel ervaring heeft met het maken van rouwkaarten.

Rouwvervoer op de dag van de uitvaart

Voor de uitvaart is vaak vervoer nodig. Op de dag van de uitvaart zal de overledene vaak overgebracht moet worden naar de plek van de uitvaartplechtigheid en/of de begraafplaats. Dat kan de traditionele rouwauto zijn. Maar het is ook mogelijk een overledene in uw eigen auto over te brengen of zelfs met de fiets. Zo zijn er nog meer mogelijkheden. De laatste rit van uw overledene kunt u op deze manier heel bijzonder en persoonlijk maken.

Uitvaartplechtigheid voorbereiden

Elke dag hebben wij contact met elkaar. Bij een opbaring bij u thuis kom ik in ieder geval dagelijks langs om te controleren hoe het gaat. Als u op dat moment de tijd en ruimte heeft, blijf ik even om met u een kopje koffie te drinken. Zo hoor ik steeds meer over de overledene en uw familie. Dit helpt mij de uitvaartplechtigheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Ik begeleid u en uw familie op de dag van de uitvaart, zorg voor een draaiboek. En indien u dat wilt, spreek ik tijdens de plechtigheid.

Muziek, foto’s, teksten en gedichten

Muziek is een belangrijk aspect van het afscheid. Muziek waar de overledene van hield en vaak naar luisterde of muziek die uiting geeft aan de emoties. Tegenwoordig hebben de meeste crematoria een digitaal muziekboek waar online heel simpel muziek te kiezen valt.

Kijk ook eens naar mijn muziek lijst met de meest gedraaide muziek tijdens uitvaarten aangevuld met muziek dat mij is opgevallen.


U kunt op mijn hulp rekenen voor de invulling van de dienst. Ook als het gaat om fotopresentatie, teksten en gedichten.

Lees ook mijn blog Tips voor het schrijven van een goede toespraak als je gaat spreken bij een uitvaart.

Hulp nodig bij de voorbereiding van het afscheid?

Bel 06-43 13 87 68