Na de uitvaart van haar moeder, zei een dochter tegen mij:
Ik kan aan jou alles vragen en het voelt zo vertrouwd. En je bent zo kort maar heel intensief aanwezig in ons gezin. Je bent net een kraamverzorgster, maar dan aan de ander kant van het leven”.

 

Mijn naam is Annelies Vente, geboren en getogen in Amstelveen en via Almere in 2007 in Lelystad neergestreken. Ik ben getrouwd, heb twee volwassen zonen. In 2015 ben ik gestart met mijn eigen uitvaartonderneming. Daarvoor heb ik de nodige ervaring opgedaan bij Crematorium Ölandhorst in Lelystad. In die periode volgde ik een opleiding voor uitvaartverzorging.

 

Als onafhankelijke uitvaartbegeleider kan ik mij geheel richten op de wensen van de  families.

Zodra een dierbare is gestorven worden de naasten vaak overvallen door veel en heftige emoties. Door mijn ervaringen zowel in het werk als in mijn persoonlijk leven met de dood en afscheid nemen, ben ik in staat om bij nabestaanden rust te brengen. Zo kunnen zij bewust keuzes maken. Ik geef families een goed overzicht van de mogelijkheden en betrek hen zoveel als mogelijk en wenselijk.

 

Mijn doel is een afscheid dat recht doet aan het leven van de overledene, zodat nabestaanden met warme gevoelens hierop terug kunnen kijken.

 

Transparantie

Nadat iemand is overleden en ik gebeld word, kom ik zo snel mogelijk of zo snel als wenselijk is bij de familie langs. Nadat alle wensen zijn besproken maak ik binnen 24 uur een begroting voor de familie, zodat zij weten waar zij aan toe zijn. Ik werk met een basistarief. Hiervoor begeleid ik de nabestaanden vanaf het moment van overlijden tot en met een aantal weken na de uitvaart. Voor informatie over de kosten verwijs ik u naar deze pagina.

 

Werken met de dood is vooral werken voor de levenden die achterblijven.

Voor de nabestaanden stel ik alles in het werk om zo goed mogelijk afscheid te kunnen nemen.

Het is heel bijzonder en dankbaar werk om mensen in deze fase van hun leven bij te mogen staan. En ik hoop dat ik eraan toe kan bijdragen dat nabestaanden minder angstig omgaan met de dood en de overledene. Zodat zij de rust nemen om stil te staan bij het overlijden van hun dierbare. Er ruimte is voor het verdriet. En zij bewuste keuzes kunnen maken over hoe zij afscheid willen nemen.

 

Wilt u alvast kennis met mij maken, dan kunt u mij bellen (06-43 13 87 68) of mailen voor een vrijblijvend en gratis voorgesprek.