Uw dierbare is overleden. Wat nu?

Het allerbelangrijkst is dat u na het overlijden de tijd neemt om bij uw overleden dierbare te zijn. Praktisch gezien is het nodig om direct een (huis)arts te laten komen om het overlijden vast te stellen. Verder hoeft u nog niets meteen te doen. Het verzorgen en aankleden en het maken van andere keuzes kan allemaal gerust wel even wachten. U kunt mij bellen zodra u daaraan toe bent.

Als uw dierbare thuis is overleden, neem dan alle tijd om bij hem of haar te zijn. Na het overlijden is het belangrijk dat er eerst een (huis)arts langskomt om het overlijden vast te stellen. Het is niet nodig meteen een uitvaartondernemer te bellen. Belt u mij zodra u daaraan toe bent op 06 431 38 768. Dit kan op elk tijdstip en alle dagen.

Is iemand in het ziekenhuis overleden? Ook dan zal eerst de (behandelend) arts langskomen om het overlijden vast te stellen. De verzorging en het aankleden van de overledene kan dan ook in het ziekenhuis plaatsvinden. Wilt u dit anders of weet u niet wat u wilt? Bel mij dan zo snel mogelijk. Samen overleggen we wat voor u de prettigste keuze is.

Ik ben dag en nacht, 7 dagen in de week bereikbaar op 06 431 38 768.

Afscheid nemen zoals u wilt (uitvaartbegeleiding)

Na het overlijden van uw dierbare breekt er een emotionele en hectische periode aan. U zult allerlei beslissingen moeten nemen. Ik begeleid u hierbij vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart.  U krijgt alle ruimte om zelf te kunnen bepalen hoe u afscheid wilt nemen van uw dierbare. Ik geef u rust en overzicht. Zo kunt u weloverwogen beslissingen nemen.

Waarover moet u gaan beslissen?

In korte tijd zullen er heel veel keuzes gemaakt worden. Over bijvoorbeeld:

  • Wie gaat de laatste verzorging doen?
  • Waar en hoe wilt u uw dierbare opbaren?
  • Welke kleding mag uw dierbare aan?
  • Hoe informeert u familie, vrienden, kennissen, collega’s…?
  • Welke rouwkaart wilt u?
  • Hoe wilt u de afscheidsdienst vormgeven?
  • Hoe wordt het vervoer geregeld?
  • Hoe kunnen mensen afscheid nemen?
  • Wordt het een begrafenis of crematie?

Als uitvaartbegeleider ondersteun ik u hierbij in deze emotionele en hectische periode na het overlijden van uw dierbare. Zodat u goed afscheid kunt nemen van uw dierbare. Op een manier waarop u later met een goed gevoel kunt terugkijken. Ik geef u ruimte en rust om uw eigen keuzes te kunnen maken. U krijgt van mij ondersteuning en sturing waar dat nodig is. Als u zelf weloverwogen beslissingen kunt nemen, kunt u écht persoonlijk afscheid nemen. Waardoor u goed kunt terugkijken op het afscheid. Dat is voor u als nabestaanden heel belangrijk voor het verdere rouwproces. Het helpt bij het dragen van uw verlies.

De laatste verzorging van uw overleden dierbare

Een goed afscheid begint met de verzorging en opbaring van de overledene. De laatste verzorging kan ik voor u doen. Ik zal altijd eerst vragen of u de verzorging zelf wilt doen. U kunt ook meehelpen. Het biedt troost en voldoening om uw dierbare te (helpen) verzorgen. Het zien en aanraken van de overledene helpt om te realiseren dat uw dierbare echt is overleden. Dit kan een positieve rol spelen bij de verwerking van uw verlies. Wilt u dat niet, dan kunt u er bij blijven of ik kan het volledig uit handen nemen. Niets moet, alles kan.

Heeft u vragen of heeft u nu hulp nodig?

Bel 06-43 13 87 68