Heeft u een uitvaartverzekering?

Is er een uitvaartverzekering dan wordt nog steeds vaak gedacht dat men niet zelf de uitvaartondernemer kan kiezen. Dat is niet het geval.

Heeft de overledene een kapitaalverzekering dan kan de familie altijd zelf een uitvaartondernemer kiezen. Het op de polis vermelde bedrag voor de uitvaart wordt uitgekeerd, ongeacht wie de uitvaart begeleidt.

Bij een naturaverzekering kan de familie ook zelf bepalen wie de uitvaart verzorgd. De uitkering van de polis zal vaak een lager bedrag zijn dan de waarde van de uitvaart zoals die omschreven staat op de polis. Desondanks kan het toch de moeite waard zijn om iemand anders te kiezen. De directe nabestaanden willen het liefst iemand die het beste bij hen past en in wie zij vertrouwen hebben. Financieel hoeft het niet eens veel te schelen. Dat hangt namelijk ook af van of het door de verzekering geboden pakket past bij uw wensen en van de kosten van de andere uitvaartondernemer.

Ik regel de afhandeling met de verzekering voor u

Schakelt u mij in na het overlijden van uw dierbare dan regel ik als u dat wilt, de verdere afwikkeling met uw verzekeraar. Ik doe de melding van overlijden en zorg dat het bedrag wordt uitgekeerd.

 


 

Geen uitvaartverzekering?

Ook dan kunt u mij om hulp vragen

Er moet in een korte en emotionele tijd veel zaken worden geregeld. Ik vind het fijn om u dan bij te mogen staan. U bepaalt zelf wat u belangrijk vindt en ik kan u adviseren over de mogelijkheden en de kosten.

 

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel 06-43 13 87 68